Friday, September 30, 2011

14 ? -____-

salam sume :)

harini mood aku bercampur baur -> mara , geram , kecewe , gembire , tak puas ati dll .

motif ? 14 weyh !

biase lahh . result trial SPM satu paper ni dah kuar . tp malang nye , ade macammacam khabar angin didengar . lalu , termuncullah angka keramat 14 ni . *bahaye nk cite lebihlebih . nanti jd kes . SERIK !*

nasihat aku kpd korang sume , JUST ACCEPT WHAT WE GOT . THAT IS THE RESULT OF WHAT WE'VE DONE . NOT BEGGING FOR NOTHING :)

harini jgk lahh ramai yg takde mood . bukan aku sorang je . maybe sebab tertekan gn SPM pstu tengok result yg macam taek nk masuk lubang jamban je . ade yg nangis , ade yg gelak , ade yg menjerit bile tengok result .  tuntas nye , itu lah hasil korang blajar .

addooyyy . aku da mule merapu ni . hahaha

nota kaki : sayang dye sangatsangat <3

miela.saje

Monday, September 26, 2011

awak n awak n awak terase ?

terase ke doe ?

kalau awak n awak n awak terase gn blog saye , takpayah view lahh . saye pun tak kesah takde viewer lau asyek nak sentapsentap .

awak ase saye ni BENDUL or menjengkelkan , APE ADE HAL ?
awak tetap saked an ati saye dan tetap nak mencelakekan harihari saye .
konon , nak tengok saye merane .

ye , awak n awak n awak dah menang .
saye kalah dan saye merane .
sebab awak n awak n awak lagi berkuase dr saye ,
saye tak kesah pun .

walau SETINGGI mane saye sanjung awak n awak n awak ,
walau SEBANYAK mane saye saye puji awak n awak n awak ,
awak n awak n awak tetap nak jatuh kan saye ,
TERUSKANLAHH !
saye tak boleh nak halang .

cume ape yang saye boleh buat , 
saye buat care saye yang TAK PERNAH MENGANGGU HIDUP awak n awak n awak .
diulangi , TAK PERNAH , LANGSUNG !

saye enjoy care saye , awak n awak enjoy care awak n awak .

awak n awak n awak ! saye mintak maaf . awak n awak n awak kuat . saye lemah . ni je yg saye mampu nak lepaskan geram saye . bukan macam care awak n awak n awak yg akhirnye menyusahkan orang laen .

saye tetap saye !
saye tetap sayang an awak n awak n awak walau sebanyak mane awak n awak n awak benci saye .

miela.saje


Thursday, September 22, 2011

dinner bersame keluarge mentua abang saye :)

salam sume :)

post kali ni aku taknak marah sapesape . aku cume nak berkongsi dgn korang kebahagian satusatu nye abang aku , yazrol , mase family aku dinner kt umah bakal tunang dye few days ago .

name bakal tunang abang aku , kak nadia . dye ni ade relation lahh jgk dgn family aku . kak nadia ni sepupu kpd sepupu aku . tu kire relation jgk lahh kan ? =.='

malam tu BEST sgt . mungkin sebab kitorang sume da kenal , tu lagi rapat kowt .


oke tak couple tu ? yazrol n nadia .

lagi gambar <3














hahah . nak tunang dah abang aku ni . dah takde abang dah aku pasni . takde lah orang aku nak ngadengade . my one and only brother is somebody's future husband ? OMG ! cepat tol abang aku mbesar . hahah :DD

abang aku dah nak tunang => taken . takleh kacau .
kakngah dah kawen . ade anak dah pown => memang takleh kacau langsung .
ida gonna marry soon => memang tak pernah nak kacau pun !
aku . single . maybe forever => tinggal aku sorang je yg takde pape . pakwe pown takde :DD

memang sporting r dyorang ni . lawak sgt !

FYI , tarikh abg aku tunang 9.10.11 . cantek nombor abg ? :)

hope both happy . love you guys <3

miela.saje

Tuesday, September 20, 2011

you are suck ! *pantun version

knock it off lahh kau jantan ,

perangai kau takkan pernah berubah .

aku player aku jahat kau cakap kan ,

kau tu agi jahat agi player dari aku lahh .


camtu lah perangai lelaki zaman sekarang ,

tak pernah nk cukup sorang ,

sume perempuan pun kau pegang sorang ,

perempuan gaduh sebab anggap kau setie pade seorang .


kau bilang perempuan yang selalu curang ,

eh , kau tu pun ape kurang ?

pastu bile ditinggalkan seseorang ,

menangis bile TATAP gambar barangbarang .


konon sampai MATI ingt kenangan bersame ,

sembang gangster hero segale ,

ape barang sedare ?

menangis sebab kenang bende yg dah takde ,


dah ade depan mate tak reti nk jage , 

tambah lagi stok simpanan yang ade .

bile dah kene tinggal tak pernah nak tukar rancangan di kepale ,

malah teruskan pencarian patahkan hati semue dare .


tu kau merungut kau tak pernah nk dihargai .

b***h r kauu ni !

kau boleh menang sebab kau lelaki ,

nak mengamok saje pecah kerusi ,

konon nye nak tunjuk kau gagah berani .


perempuan senyap perempuan diam ,

tapi dalam hati pendam macammacam ,

memang lahh luar cakap sayang ,

dah perangai camtu blahh jelahh senang !

nota kaki : DON'T EVER BELIEVE TO THE PLEASURE SEEKING GUYS . THEY ARE SUCK !

miela.saje

Friday, September 16, 2011

best prank ever !

15 september 2011 , tarikh keramat tuk muhammad hazman ?

motif ? 

birthday dye lalu dye kene prank !

sekilo tepung ? 

cukup ke ? :DD

sorry aman . hady yg suruh org beli tepung , org beli je lahh . heheh

tp balasan tuk orang , orang pun kene skali an ? puas tak ? :)

nasib baik birthday aku da lepas . selamat !

dikesempatan ini ,

HAPPY 17TH BIRTHDAY AMAN !

moge panjang umur n dimurahkan rezeki .

kalau ade peluang , laen tahun kene lagi ye :P

miela.saje

Thursday, September 15, 2011

Monday, September 12, 2011

dinner vf farit :)

salam sume :)

demam tak menghalang aku tuk makan kfc . haha :DD

aku teringin lakk mkan kfc . aku ajak farit ikut aku . aku ler belanje dye . suke dye :)

aku order 'snack plate' set tuk aku , 'o.r quarter chicken vf black pepper sauce' set tuk farit n tmbah chezzy wadges . sume skali , rm25.65 .

aku ckap kt dye , makan setengah setengah . pastu tukar . tetapi apekan daye , dye abiskan sorang diri o.r tu . kejam tul ! aku sempat ase sikit je . 

lame gak lepak kt kfc tu . bagus gak lepak lamelame . bukan leh jumpe pun lau balek umah . heheh

act , dah lame gak aku tak kuar gn dye . farit asyik sebok gn rugby je :(

takpe lahh . asal an dye ingt aku agi .

miela.saje

trial + batuk + selsema = :(

salam sume :)

arini pemilik blog ni tak sehad . sian an :( macammacam penyakit muncul pd saatsaat genting macam ni . hoho . adekah ayat aku terlalu skema ? biarkan . beginilah keadaan nye bgi orang sakit . *err . takde kene mengene pun act*

ok . sudah merepek tak tentu pasal . paper arini paper agame 1 n agame 2 . aku boleh jawab lahh jugak , tp betul salah tak taw lahh . haha . pagi tadi , aku tidur kul 4.30 pgi n bangun kul 6.00 pgi .

perghhhh ! mcam ne lahh agak nye aku an . haha . dlm dewan td , aku tak abisabis bersin n batuk . memang menganggu lahh jgk . tp nk wt cm ne , bukan aku mnx mcm tu .

arini , saye nk umumkan secare rasmi nye , bahawa , saye suke kt seseorang . dye satu sekolah sye jgk , but different class , tp tiaptiap hari saye selalu tengok dye . dye tak secomel mane , tp saye suke muke dye . hehe *gatai nye*

oke oke .udah smpai itu je story nye , takmau panjangpanjang . t terkantoi siape . hehe .

tah nape arini aku rindu sume orang . aku rindu family aku , kawankawan aku , jiranjiran aku . aku pun pelik . n the person who i miss the most , is my dad . aku rindu sangatsangat kat ayah aku . td aku menangis teringat kt dye . i love you so much dad !

disini jugak aku nk menyampai satu berite sedih . yelahh an , dah syoksyok dengar berite gembire , kite kene gak mengenang nasib orang laen y tak sebaek kite .

malam semalam , aku terbace status pelik kawan aku ni . aku pun tanyelahh kat sorang agi kawan aku , rupenye ayahnye telahh kembali ke rahmatullah pd ari sabtu malam ahad lalu . sebab ? aku pun tak taw . apepun , takziah kepada keluarga kawan aku tu dan semoge rohnya dicucuri rahmat dan ditempat an dikalangan orang yang soleh . Al-Fatihah .

that's why kowt nape aku rindu kat ayah aku . lau aku kat tempat dye , tak taw lahh aku kuat ke tak nk tanggung . so , hargai lah orang y ade didepan kite selagi kite masih mampu .

takziah jan :(

miela.saje

Sunday, September 11, 2011

open house terBAIK !

salam sume :)

arini an , MY PRINCESS , umi , ade wt makanmakan kt umah dye . dye jemput aku . tapi haruslah aku bawak abang aku , farit , n ade agi sorang kawan aku , man . umi ajak syamsul afiq , her beloved guy <3

kitorang tak makan kat dalam umah , ktorang makan kt belakang umah umi . motif ? segan . dalam umah ade ramai orang . yang segan bukan yg prempuan , y lelakilelaki tu :DD kt belakang umah umi ade sungai , ade buaian n ade gitar . haruslah ade makanan an . lau tak bukan open house name nye . haha

ktorang dtang kul 5 . balek kul 7 lebih . punye lame sembang . 

makanan y ade tdi , mi kari , kuih limas n pengat ubi . mulemule sume makan mi kari . pastu da kenyang lepak sembangsembang dulu . pastu sambung mkan kuih limas tu . tp sorang pun tak sentuh pengat ubi . akhir nye ,farit y abis an semangkuk pengat ubi .

function gitar tu sbb sume kat citu kecuali aku reti maen gitar . haha .

soronok sgt td . otak sume gilergiler . macammacam topik ktorang sembang = rugby , bola baling , hantu , trial spm , gitar , kakak kakak y menyegalkan , sungai , kucing , ulat , taik , buaian , mangkuk tandas n byk agi y aku tak engat . haha

dah syoksyok lepak , aku tengok jam kul 6.50 . aku ajak dyorang balek , dyorang tak nak . nk sembang agi . tak leh tahan tol . farit gn afiq bukan rapat pun , tp bile jumpe , fuhh sembang mcam kawan baek sehidup semati woo . :DD





gmbar last tu , adek umi berebut buaian gn farit . haha . tak lehh blahh .

finally , thanks umi n family cz ajak kitorang . sedap ! n thanks kat farit , man , n afiq sbb menggile kan lagi ptang td . haha

miela.saje

Friday, September 9, 2011

fucking damn hell !

salam sume :)

eermm . aku tak taw nak update sal ape act , sbb terlalu byk story .

aku mula gn TEKANAN ! ye . aku ade tekanan skunk . macam2 masalah .

list tekanan aku *hamboi* :
~aku pressure gn trial yg mcam hell je aku ase ,
~then sal phones yg rosak lalu menyebab an aku saked ati ,
~pikir duet nk repair phones tu ,
~pressure gn perangai adek beradik aku ,
~pressure gn jiran sebelah umah kesayangan aku tu *sayang ke* ,
~ditambah agi gn prgadohan aku n adek kesayangan aku .

tp sume pressure tu aku pendam je . aku maseh lgi senyum n bgelak tawe gn sapesape yang nk gurau gn aku . memang saked ati , sbab kadangkadang mase aku gh jawab exam aku terpikir sume tu . mau tak spoil semangat aku :(

pengumuman , aku punye ' list the-most-hate-person ' dah kosong . aku dah maaf kan sume orang . haha . raye kan , harus lah . so , kirenye skunk ni da 0-0 lahh :)

trial ? cam hell ! susah sangat . yelahh an , mane tak susa , aku tak study sangat . hahah .

sal adek aku , mmg aku salah . aku mara kat dye although bukan salah dye 100% . aku dah cube nk mnx maaf , tp dye tak leh time agi . tk pe lahh . bg dye mase . rindu dye sangatsangat !

aku n geng celake aku , syeera , semakin bahagie . hahah . makin byk story ktorang . sumtime aku rindu nk enjoy mase form4 dulu , tkde pressure langsung . syok oo ! skunk , adooyyy .

k lahh . wish me luck :)

miela.saje